3 top tips om zorgeloos te fietsen in de stad

Nederland is echt een fietsland. Vanaf jongs af aan krijgen we van onze ouders mee dat fietsen gezond is. Bovendien is het doorgaans de meest praktische manier om van punt A naar punt B te komen als je nog geen rijbewijs hebt. Het fietsen zit echt in ons bloed. Wist je bijvoorbeeld dat er meer fietsen in ons kikkerlandje zijn dan inwoners? Aangezien heel Nederland gek is op fietsen, geef ik je vandaag wat top tips waarmee je voortaan zorgeloos jezelf manoeuvreert door de stad. Zelfs met zeer goedkope fietsen wordt de reis zeer comfortabel dankzij mijn advies. Dus ga er maar goed voor zitten en ontdek zelf hoe het ook kan!

#1 Een goed zadel

Goedkoop hoeft niet altijd gelijk duurkoop te zijn. Goedkope fietsen kunnen nog steeds een aantal jaar jou van prettige fietstochten voorzien. Ik raad je wel aan om te investeren in een goed zadel. Is dat zonde? Nee! Een zadel kun je altijd weer monteren op een nieuwe fiets indien dat nodig is. Daarnaast draagt de juiste zadel enorm bij aan de comfort van de reis. Kijk tijdens het uitzoeken van een nieuw zadel goed naar de vorm en de aangegeven specificaties. Er zijn namelijk varianten voor mannen en aparte zadels voor vrouwen op de markt. Die zijn speciaal ontworpen om jou de beste ervaring te geven. 

#2 Goed afstellen

Met een goed zadel en een goedkope fiets ben je er nog niet. Mijn tweede top tip? Het goed afstellen van de fiets. Staat de zadel wel op de juiste hoogte of moet je dit even aanpassen? Jouw fiets is goed afgesteld als je zittend de grond kunt aanraken met de punten van jouw voeten. Daarnaast moet je in die houding gemakkelijk je evenwicht kunnen bewaren. Is dat niet in orde? Dan moet je even het zadel verstellen. Overigens kan ook de horizontale stand van een zadel een groot verschil maken. Kijk eens kritisch of jouw fietszadel niet te veel naar voren helt. Als dit het geval is, dan komt er meer gewicht op de voorkant van de fiets. Dit leidt ertoe dat je gemakkelijk van de fiets afglijdt. Daarom is het correct afstellen van de goedkope fiets zo belangrijk.

#3 Het stuur

Ten slotte wil ik je meegeven dat de positie van het stuur ook invloed heeft op de ervaring tijdens het fietsen. Wanneer je door de stad rijdt, dan is het aan te raden om je stuur zo af te stellen dat je hoog en rechtop zit. Bij een te laag stuur krijg je namelijk al gauw last van jouw rug. Ongeacht hoe duur je fiets is, als het zadel niet goed is en het stuur verkeerd staat, dan is het helemaal niks. Daarom kun jij nu zelfs met goedkope fietsen heerlijk comfortabel door de stad rijden!