Alles over de wereld van airsoft

Wat is airsoft precies?

Airsoft klinkt heel heftig en agressief. Toch is het in eerste instantie gewoon een militair strategisch spel. Het is een actief spel. Daarom is het voor fanatieke airsofters ook wel gewoon hun sport. Je rent namelijk veel, en daarnaast kun je klimmen en kruipen op de locaties om zo het best het spel te spelen. Als je het echt als sport doet dan is het heel anders dan als je het als dagactiviteit gaat doen. Bij dit laatste speel je vaak een spel met twee teams. Deze spellen lijken een beetje op de strategische spellen die je bijvoorbeeld bij paintball kan doen. Denk aan capture the flag of build your tower. Deze spellen zijn instap-strategische spellen en daarvoor geschikt voor een enkel dagje airsoften. 

Wat voor uitrusting gebruik je bij airsoft?

Bij het spel ga je in volledig militaire outfit. Dit betekent dus een volledige camouflage outfit. Daarnaast heb je verschillende wapens op zak. Het belangrijkste van deze wapens zijn je airsoftgeweren. Deze heb je in allerlei soorten en maten. Deze geweren bevatten BB-balletjes. Dit zijn plastic balletjes van 6mm groot. Omdat je met deze ballen schiet worden de geweren ook wel BB-guns genoemd. De balletjes doen geen pijn als je op afstand wordt geraakt. Vanwege de gaspatronen die in sommige geweren gaan voelt het alsof je daadwerkelijk een kogel afschiet! Daarmee is airsoften ook veel realistischer dan bijvoorbeeld paintball.

Zitten er gevaren aan de sport?

In principe is de sport ongevaarlijk. Wel zijn er natuurlijk altijd wat gevaren bij een fysieke sport. Je speelt het spel buiten of in een speciaal omgebouwde locatie. Hier bestaat altijd het risico dat je valt of dat je ergens van af valt of je bezeert. Echter zijn er geen grote gevaren. Een ander ding is dat je de balletjes niet van 1 of 2 meter afstand mag schieten op iemand. Het kan namelijk zijn dat je ze dan bijvoorbeeld in iemands oog schiet, en dat kan natuurlijk wel gevaarlijk zijn! Daarom draag je voor de zekerheid ook altijd een veiligheidsbril.

Waar kun je leuk airsoft spelen?

Er zijn door Nederland steeds meer locaties, want de sport wordt populairder en bekender! Het ligt een beetje aan de locatie of je indoor of outdoor airsoft kan spelen. Zo heb je ontzettend gave indoorlocaties in Assen en Rotterdam. Maar zelf vind ik outdoor de ultieme ervaring. Dit kun je doen in Harderwijk, Nijmegen of Antwerpen! In BelgiĆ« is de minimumleeftijd ook lager (namelijk 16) en zijn grotere wapens toegestaan!