Alles over osteopathie

Ben je iemand die veel lichamelijke klachten heeft? Denk aan rug- en nekproblemen of bijvoorbeeld sportletsels. Dan is osteopathie iets wat je kunt proberen. Waarschijnlijk heb je zelf al heel wat oefeningen uitgeprobeerd en ben je vaak langs de fysiotherapeut gegaan. Merk je dat je klachten iedere keer weer terugkomen? Dan is het tijd om te zoeken naar een andere oplossing.

Wat is het?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van een bewegingsapparaat, van weefsels en organen in je lichaam. Een osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van alle systemen in je lichaam en zoekt op deze manier naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klachten die je hebt.

Voordelen

Eén van de vele voordelen is dat een osteopaat naar verschillende gebieden kijkt wanneer je verteld over je klachten. Zelfs het bestuderen van je organen is hier erg belangrijk. Dit staat centraal, omdat deze zorgen dat je gezond door het leven kan. Door te kijken naar de drie gebieden en naar een combinatie van je mogelijke klachten bepaalt een osteopaat wat voor behandeling handig is voor jouw soort klachten.

Voor de behandelingen worden geen medicijnen of apparatuur gebruikt. Een osteopaat gebruikt alleen de handen. Dit is een veilige methode met een lage behandelfrequentie. Een fysiotherapeut richt zich meestal lokaal op de plek waar iemand last heeft. Een osteopaat kijkt naar een breder beeld. Bij rugpijn worden daarom ook de enkels, heupen en knieën bekeken. Als je enkels bijvoorbeeld niet goed bewegen kan dit een oorzaak voor je rugpijn zijn.

Vaak begint een osteopaat met het herstellen van de beweeglijkheid. Vaak zorgt de beweeglijkheid van de mens voor een hoop problemen en klachten. Je kunt je nog meer inlezen over osteopathie bij groepspraktijk Risdaele. Niet alleen bieden ze via hun website advies aan, maar je kunt altijd langskomen voor persoonlijk advies.