De handigheid van alles in één

Tegenwoordig bestaan er veel providers met een alles in één- abonnement. En voor goede reden. In een alles in één- abonnement vallen de abonnementen van de telefoon, het internet en de televisie. Aan het afsluiten van een alles in één- abonnement zitten vele voordelen, die niet voor iedereen even duidelijk zullen zijn. Alles dat iemand moet weten over het afsluiten van een alles in één– abonnement staat hier beschreven.

De voordelen van een alles in één- abonnement

Zoals genoemd zitten er veel voordelen aan het in één keer afsluiten van een telefoon-, internet en televisieabonnement. Het leukste voordeel is het voordeel zelf. Wanneer de abonnementen los worden besteld en afgesloten, kan het een stuk duurder uitvallen dan wanneer dit onder één overkoepelend abonnement valt. Deze korting zal misschien niet op veel lijken per maand, maar per jaar kan het tot wel €600 oplopen.  

Dan zijn er nog een paar praktische voordelen aan het afleggen van een alles in één- abonnement. Er wordt bijvoorbeeld maar één rekening gestuurd, in plaats van drie. Alles kan gemakkelijk in één keer af worden betaald, zodat het in één keer maar gedaan is. Ook is er maar één aanspreekpunt voor alle vragen, in plaats van drie. Bij het ene aanspreekpunt kunnen alle vragen over het abonnement worden gesteld.

Vele providers geven extra’s wanneer iemand een alles in één- abonnement afsluit. Deze extra’s kunnen dingen zijn zoals korting op andere zenders of het krijgen van een bepaald magazine voor een paar maanden. Dit kan een leuke bonus zijn en is voor veel mensen de reden dat zij toch overstappen op een alles in één- abonnement in plaats van drie losse abonnementen.

Waar moet op gelet worden?

Het grootste voordeel is, voor vele mensen, het geld dat bespaard wordt wanneer er een alles in één- abonnement wordt afgesloten. Het is dan wel belangrijk om op een paar verschillende aspecten te letten, zodat dit voordeel meegenomen kan worden.

Het makkelijkste om te doen is online kijken op sites zoals providercheck.nl. Op deze sites worden de verschillende aspecten van de verschillende alles in één- abonnementen beschreven. De informatie wordt overzichtelijk gemaakt, zodat er op een duidelijke manier gekozen kan worden voor de beste provider.

Wanneer er een keuze is gemaakt, controleer dan of er overgestapt kan worden. Voor het grootste gedeelte hebben abonnementen een opzegperiode van één maand. Het kan beter zijn om nog even te wachten met overstappen als het nog niet mogelijk is om het oude abonnement op te zeggen, anders wordt er dubbel betaald. Het opzeggen van een abonnement kan zelf worden gedaan, maar kan ook geregeld worden door de nieuwe provider. Dit wordt kosteloos gedaan en voorkomt vaak kleine problemen.

Dus waar wacht je nog op? Leg snel een alles in één- abonnement af.