De klus outfit voor de fanatieke doe het zelver

Als doe het zelver weet jij als geen ander dat er altijd wel wat te doen is. Of je het nou voor jezelf of een geliefde thuis doet. Je hebt een hobby gekozen waarbij stilzitten eigenlijk geen optie is. Je wilt alle klussen op een zo goed mogelijke en veilige manier uitvoeren. Een goede klus outfit draagt daar aan mee. Zo zorgt het voor bescherming, heb jij alle benodigdheden voor de klus dicht bij de hand, en lijk jij meteen op een professionele klusser. In dit artikel vertel ik wat je nodig hebt voor een goede klus outfit van top tot teen. 

Bovenkleding

De bovenkleding hoeft niet perse voor bescherming te zorgen. Let er wel op dat de bovenkleding aansluit bij het weer. In de zomer klussen in een dikke trui is niet aan te raden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het klussen in de winter in een korte broek en een t-shirt. Zelf vind ik het wel fijn als ik bovenkleding heb met een borstzak. Hier kan een notitieblokje in voor het noteren van afmetingen of benodigde materialen. 

Onderkleding

Ook hierbij geldt dat de onderkleding moet aansluiten bij het weer. Met de bovenkleding is het gewenst om iets van een borstzak te hebben. Bij de onderkleding is het zelfs vrij essentieel om zakken te hebben. Zo heb je namelijk al het nodige gereedschap dicht bij de hand denk hierbij aan: je stanleymes, een liniaal, een pen of stift etc. Verder kan de onderkleding ook een beschermende rol hebben. Ga jij veel op je knieĆ«n zitten tijdens het klussen zorg dan dat je kniebeschermers onder je broek kwijt kan. 

Schoenzolen 

Schoenen zijn van groot belang tijdens het klussen. Zo zul je vast projecten hebben gehad waarbij je met zware of scherpe voorwerpen hebt gewerkt. Een zwaar of scherp voorwerp op je teenslippers laten vallen is niet aan te raden. Zo heeft een fanatieke doe het zelver goede werklaarzen nodig. Deze zorgen voor stevigheid rond de voeten en enkels en zullen bescherming bieden tegen zware en scherpe voorwerpen. 

Accessoires 

Accessoires kunnen de klus net even wat leuker en makkelijker maken. Denk hierbij aan: een pet tegen de zon, een helm voor bescherming, sokken tegen kou en nattigheid etc. De juiste accessoires bij de juiste klus zorgen voor comfortabelere omstandigheden. Natuurlijk is er 1 accessoire die bij bijna elke klus gebruikt kan of eigenlijk moet worden. Dat is een holster of een gereedschapsschort. Hier kan je al het gereedschap dat te groot is voor een broekzak in kwijt. Voor inspiratie voor het samenstellen van jouw klus outfit kan je online een kijkje nemen. Hier raad ik De Boer Drachten voor aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *