De nieuwe manier van surfen

Surfen is iets wat al duizenden jaren is ontstaan en vooral heel bekend is in Hawaï en Australië. Heb je zin om te gaan surfen dan heb je wel of wind of golven nodig, maar met de nieuwe manier van surfen is dat verleden tijd. Met een efoil surfboard hoef je geen rekening meer te houden met de weersomstandigheden en kan jij surfen wanneer het jou uitkomt. 

Wat is een efoil?

Normaal heb je wind die golven veroorzaken, waardoor je kan wind- of kitesurfen, maar heb je dat niet dan valt er weinig te doen. Met de komst van een efoil board kan je dat probleem omzeilen. Een draagvleugel onder het board heet een foil, een efoil is simpelweg hetzelfde maar wordt elektrisch aangedreven. De efoil boarden zijn vaak groot vanaf 175 liter en daardoor het perfecte board ook voor zwaargewichten, maar al helemaal voor beginners. Voor de kleintjes hebben we ook kleinere boarden tussen de 54 en 99 liter. 

Leren efoilen

In Nederland kan je leren efoilen bij Kiteflow, er zijn diverse lessen waar je uit kan kiezen, voor ieder wat wils. Op de website is er een overzicht te vinden van de tarieven en tijden wanneer de lessen worden aangeboden. De tijden die er staan is niet alleen de les zelf, maar ook een half uur die nodig is voor de uitleg en uiteraard het omkleden. De prijzen van de diverse lessen zijn inclusief de materialen en de BTW. Kiteflow biedt drie verschillende lessen aan, zo kan je kiezen voor een 1 op 1 les, een duoles of les in een klein groepje tot drie personen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *