Fitness apparatuur leasen

Wilt je uw sportschool uitrusten, maar kunt je het zich niet veroorloven om vooraf de volledige prijs te betalen voor nieuwe apparatuur? Waarom zou je fitnessapparatuur leasen niet overwegen?

Wat is het leasen van fitness apparatuur?


Voor nieuwe sportschoolbezitters in Nederland is het bevoorraden van een lege ruimte met apparatuur een ontmoedigend vooruitzicht. De kosten voor isolatiestations en losse gewichten kunnen snel oplopen en de prijs voor dure apparatuur zoals loopbanden, elliptische trainers en roeimachines kan onbetaalbaar lijken.

Gelukkig kunnen sportschoolbezitters de initiële kosten van het aanleggen van een nieuwe ruimte vermijden door middel van leaseovereenkomsten met leveranciers van apparatuur.

De voordelen en voordelen van het leasen van fitness apparatuur
Ten eerste worden de kosten gespreid over de duur van de leaseovereenkomst, die van leverancier tot leverancier kan verschillen, maar doorgaans tussen de twee en vijf jaar bedraagt. Een lease-overeenkomst biedt een flexibele manier om te financieren, maar biedt ook belastingvoordelen omdat huurders een percentage van de kosten die aan een apparaat zijn verbonden, van hun belastbare winst kunnen aftrekken. En het belangrijkste is dat door uw betalingen te spreiden, uw cashflow gezond kan blijven en andere investeringen in uw bedrijf kan worden ondersteund.

Ten tweede kunt je uw apparatuur doorgaans laten onderhouden en repareren als onderdeel van het leasecontract. Dit bespaart geld en geeft gemoedsrust. Uw dure activa blijven bruikbaar gedurende de looptijd van het contract. Als uw apparatuur onherstelbaar beschadigd is, kan deze bovendien worden vervangen door een nieuwere asset.

Een ander voordeel van het leasen van fitness apparatuur is dat je een machine meestal kunt vervangen als deze verouderd raakt. Evenzo, als een station niet populair is bij leden, wil je misschien je gymruimte beter gebruiken met verschillende apparatuur.

Hoe werkt het leasen van een sportschool en fitness?


Er zijn in Nederland een aantal gespecialiseerde leasemaatschappijen voor fitness apparatuur die zeer geschikt zijn om sportschoolbezitters te helpen. Het proces varieert enigszins, afhankelijk van de leasemaatschappij, maar ze volgen allemaal vergelijkbare procedures.

Nadat je een verzoek heeft ingediend om fitnessapparatuur leasen, maakt het bedrijf een kostenraming. Het bedrijf of zijn financiële partner zal een leaseaanbod en voorwaarden doen. Meestal moet je echter financiële en bedrijfsinformatie verstrekken. Dit kunnen handelsrecords en -rekeningen, uw kredietscore en informatie over bedrijfsleiders zijn.

Ervan uitgaande dat de financieringsmaatschappij met deze informatie instemt, kan de huurovereenkomst vrij snel worden overeengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *