Goed gekleed van top tot teen

Wanneer je gaat sporten, hangt een groot deel van het succes daarvan af van je motivatie. Maar het succes heeft ook te maken met de kleding die je draagt. Waarom? De juiste ondersteuning zorgt ervoor dat er sneller resultaat te zien is maar ook dat je langer door kan sporten. Je wilt immers niet als je net lekker bezig bent met een blessure komen te zitten. In deze blog vertel ik je over de juiste sportkleding en waarom dit het juiste is. Lees je mee?

Beginnen bij de basis

Voor je je in een sportmaillot hijst, begint je sportoutfit bij de basis. En die basis is het ondergoed. Niets is namelijk vervelender dan midden in de sportzaal je ondergoed tussen je billen vandaan moeten trekken. Sorry voor dit beeld maar je weet wel meteen waar ik het overheb. Je snapt dus dat je daar geen zin in hebt als je je in het zweet aan het werken bent. Goed ondergoed zou niet in de weg moeten zitten, ook niet als je veel beweegt. Een voorbeeld van een goede optie qua ondergoed zijn bijvoorbeeld Bjorn Borg boxers. Deze hebben een goede pasvorm en zitten over het algemeen erg lekker.

Welk materiaal is geschikt?

Als de basis goed is, kunnen we verder met de rest van de sportkleding. Er is een reden waarom de meeste mensen voor het sporten andere kleding dragen dan voor het gewone leven. Sportkleding moet je namelijk voldoende bewegingsruimte geven en je niet in de weg zitten. Zware en stugge kleding is dus heel onhandig. De kleding moet licht en luchtig zijn en je ondersteunen tijdens je fitness activiteiten. Katoen is een materiaal dat normaal gesproken heel fijn is maar als het nat wordt, wordt het zwaar en dus is synthetisch materiaal (ja daar ga je lekker van zweten) beter want dit neemt geen vocht op en blijft dus licht en luchtig.

Alles valt of staat met de schoenen

Als laatste komen de schoenen. Maar deze mogen zeker niet over het hoofd gezien worden. Je schoenen vormen namelijk ook een bepaalde basis. Hier steunt immers je hele lijf op tijdens het sporten en het is belangrijk dat je schoenen de goede ondersteuning bieden. Je sport dan makkelijker en voorkomt op die manier nare blessures.
Aan de kleding kan het met deze kennis niet meer liggen. En geloof me, sporten wordt leuker naarmate je langer bezig bent en vooruitgang boekt. Maar je moet wel eerst beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *