Koop goede sneakers en blijf gezond!

Heel veel dingen kunnen een positieve invloed hebben op je gezondheid. Bijvoorbeeld gezond eten, genoeg sporten, zo min mogelijk stress, enzovoort. Maar wist je dat goede sneakers ook een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid?! In deze blog leg ik je uit waarom goede sneakers direct, maar ook indirect, een goede invloed hebben op je gezondheid. Want wat is nou belangrijker dan je gezondheid?! 

Voorkomen van blessures 

Allereerst kan je met goede schoenen blessures voorkomen. Door een goede zool met goede demping zorg je ervoor dat de schokken van het lopen worden opgevangen door de zool, en niet door je lichaam. Daarnaast is het belangrijk dat je schoenen van goede kwaliteit zijn zodat je niet naar binnen of naar buiten gaat lopen. Het is dus belangrijk bij een sneaker dat het materiaal stevig is en de zool genoeg demping heeft. Op die manier zul je tijdens het sporten, maar ook zelfs tijdens het wandelen (want dat kan ook), geen blessures oplopen. 

Een goede houding 

Ten tweede zullen goede schoenen ervoor zorgen dat je netjes rechtop loopt. Een goede houding is ook heel belangrijk voor het voorkomen van blessures en nare kwaaltjes. Zo kun je met een scheve houding naast een voor de hand liggende hernia ook last krijgen van allerlei andere kwaaltjes die je misschien nog niet eens had voorzien, zoals depressie, slechte ademhaling, problemen met je spijsvertering, enzovoort! Dat je dat van een slechte houding kan krijgen, had je waarschijnlijk niet gedacht he?! 

Veel meer buitenlucht en beweging 

Daarnaast zul je zien dat een indirect van goede sneakers is, dat je veel meer zin hebt om erop uit te gaan! Als je namelijk aan het wandelen bent, zul je veel minder snel moeie benen of pijnlijke voeten. Dan heb je zo, zonder dat je het door hebt, nog een paar kilometer extra gelopen. En dit is natuurlijk ook weer goed voor je gezondheid, je humeur en je conditie. En natuurlijk je vitaminen, want door de zon (die ook zeker wel schijnt als er wolken in de lucht zijn) krijg je je vitamine D tekort ook zo weer aangevuld. 

Veja sneakers 

Mocht je na deze blog helemaal over zijn gehaald om een nieuw paar goede sneakers te kopen, maar niet weten welke? Dan kan ik jullie allen de sneakers van het merk Veja aanraden. Deze zijn te koop op de webshop van Van Arendonk en ook leuk om cadeau te doen voor kerst. Je hebt naast de Veja dames, ook Veja heren sneakers! Dus voor ieder wat wils…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *