Laten we eerlijk zijn: beginnen met een fitnessroutine kan even verwarrend als intimiderend zijn

Of u nu in een sleur bent geraakt of helemaal nieuw bent met fitness, het is moeilijk om te weten waar u moet beginnen – of hoe u door alle apparaten en toestellen moet navigeren.

Het mooie van een personal trainer is dat hij u al het giswerk uit handen neemt, zodat u alleen maar voor uzelf hoeft op te komen dagen. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat u uw tijd niet verdoet met inefficiënte oefeningen of, erger nog, dat u uzelf niet in gevaar brengt met blessures.

Hoewel personal trainers net zo intimiderend kunnen lijken als de sportschool zelf, is de realiteit dat zij uw grootste cheerleader zullen zijn. Het heet niet voor niets personal training: Het doel is om u naar uw persoonlijke fitnessdoelen te leiden (en naar die van niemand anders!) zodat u de sterkste en gezondste versie van uzelf kunt worden.

Laten we eens kijken naar de andere ongeëvenaarde voordelen die personal trainers te bieden hebben.

Eén – Veiligheid eerst

Ik hoor de hele tijd van mensen dat ze eerst in vorm moeten komen voordat ze naar de sportschool gaan, maar het is precies het tegenovergestelde. Het is van onschatbare waarde om begeleiding te krijgen over de juiste vorm en het juiste gebruik van apparatuur. Kwaliteit is altijd beter dan kwantiteit.

Twee – Bereik uw doelen sneller

Een personal trainer zal uw tijd in de sportschool maximaliseren en ervoor zorgen dat u de beperkte tijd die u hebt, besteedt aan de meest effectieve workouts voor uw doelen. Het is helemaal niet erg als u niet precies weet wat die doelen zijn – een deel van hun taak is om u te helpen uw ‘waarom’ te vinden, waardoor u in de juiste richting vooruit blijft gaan.

Heb je wat inspiratie nodig voor je ‘waarom’? Denk bijvoorbeeld aan het feit dat lichaamsbeweging helpt veroudering tegen te gaan, uw onafhankelijkheid te vergroten, stress en angst te verlichten, uw hersenen te versterken, uw immuunsysteem te versterken en u gelukkiger te maken.

Tip: Personal trainer in Alphen aan den Rijn | Personal trainer AAN HUIS | Sinds 2007 (Tip!)

Drie – Meer verantwoordelijkheid

Als je alleen bent, is het maar al te verleidelijk om te beknibbelen op je workouts. Maar als je iemand in je team hebt die voor je duimt? Dat verandert de zaak.

Als uw persoonlijke trainer tijd en energie steekt in het opstellen van een persoonlijk trainingsplan voor u, is de kans veel groter dat u zich eraan houdt. Hij zal u uit uw comfortzone duwen terwijl hij u aanmoedigt – en die aanmoediging maakt het verschil om u te helpen uw verbintenis tot fitness na te komen.

Vier – Creëer een leven lang welzijn 

Door een personal trainer in de arm te nemen, hebt u al de eerste stap gezet om van fitness een prioriteit te maken. En onderzoek toont aan dat regelmatige lichaamsbeweging niet alleen uw levensverwachting verlengt, maar ook uw levenskwaliteit verbetert. Met een opgeleide professional aan uw zijde wint u aan zelfvertrouwen en legt u een stevige basis voor een leven lang gezonde gewoonten. Het uiteindelijke doel van een personal trainer is om u te helpen groeien en onafhankelijk te worden. En in deze onzekere tijden is het een machtig gevoel om te weten dat u proactief bezig bent met uw gezondheid.

Uitgelicht: Personal trainer in Dordrecht – THUIS | Coronaproof (tip!)

Vijf – Persoonlijke aandacht

We hebben allemaal verschillende lichamen, achtergronden, geschiedenissen, blessures, spierlengtes… de lijst gaat maar door en door. Personal trainers zijn gespecialiseerd in het aanbieden van regressies, aanpassingen die bewegingen zachter/toegankelijker maken, en progressies, dat zijn manieren om de workout uitdagender te maken. Uiteindelijk kan hun rijkdom aan kennis u helpen effectievere manieren te vinden om dingen te doen voor uw unieke lichaam.

Zes – Een mentale en emotionele boost

U weet waarschijnlijk al dat lichaamsbeweging endorfines vrijmaakt die goed aanvoelen, wat betekent dat een consequente routine met een trainer in wezen betekent dat u zich voorbereidt op een beter humeur! Bovendien krijgt u meer zelfvertrouwen en een beter gevoel van welzijn. Met veel afwisseling en nieuwe bewegingen om uw routine fris te houden, zult u zich ook minder snel vervelen en in een plateau vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *