Een lease auto zonder BKR is geen probleem

Wanneer je een auto wilt leasen dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een lease auto zonder BKR is natuurlijk geen probleem. Je staat dan niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie en je hebt (dus) geen betalingsachterstanden of (problematische) schulden. Heb je echter wel een BKR-registratie op je naam staan, dan kun je nog wel eens een probleem hebben bij het leasen van een auto. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Het is een kwestie van de juiste leasemaatschappij weten te vinden en daar het juiste contract af te sluiten.

Een lease auto zonder BKR regel je in een paar minuten

Heb je echter wel een BKR-registratie dan kan dat iets langer duren. Sterker nog, je kunt afgewezen worden omdat je betalingsgeschiedenis niet betrouwbaar genoeg zou zijn. Toch is de kans dan alsnog groot dat je bij Dealerleasing wel een leaseauto kunt regelen. Dealerleasing maakt gebruik van eigen experts die kijken naar jouw huidige situatie. Ze zijn "los" van het Bureau Krediet Registratie en bepalen dus zelf of jij in aanmerking komt voor een leaseauto. En dat kan er zomaar voor zorgen dat je al binnen 10 dagen een auto voor de deur hebt staan!

Is dat niet onverantwoord?

Nee. Want Dealerleasing sluit in deze gevallen geen contracten van een jaar of zelfs meer af. Het gaat hier dan om shortlease contracten. Contracten die per maand kunnen worden opgezegd. Zo betaal je als consument nooit voor een maand niet rijden en ontvangt de leasemaatschappij altijd het geld. Door de shortlease kun je dan toch die klus aannnemen die je zonder auto niet had kunnen doen. Hierdoor zorg je voor een beter inkomen voor jezelf en een betere financiële positie. Heb je een project afgerond? Dan kun je de auto weer opzeggen en pas weer gaan leasen als je volgende project start. Zeker voor ZZP-ers is dit de ideale oplossing.

Een auto geeft vrijheid

En dan bedoel ik niet alleen de vrijheid om er eens lekker op uit te gaan. Maar ook om opdrachten aan te nemen die anders te ver weg zouden zijn. Oké, de meeste mensen werken nog steeds zoveel mogelijk thuis, maar het dagelijks op weg zijn staat weer voor de deur. Door gebruik te maken van een shortlease-constructie zorg je dat je precies weet wat je iedere maand moet betalen én dat je geld kunt verdien om het iedere maand te kunnen betalen. Zelfredzaam zijn is toch het fijnst.