Magneetbord voor mannen

Een vriend van mij heeft onlangs een nieuw huis gekocht. Het is zijn eerste echte huis, die hij zelf helemaal mag inrichten. Hij wilde er als single man een echte bachelor pad van maken, compleet met automatische muziek, belichting en een zachte grote plofbank. Het is een enorm intelligente jongen met een voorliefde voor natuurkunde, dus hij wilde wel graag een ruimte hebben waar hij helemaal los kon gaan met zijn gedachtes, werk en formules. Hij liet in de gang naar de keuken een enorm magneetbord installeren, zo groot als de muur zelf. Daar aan hangt een bakje met verschillende soorten stiften, allemaal voor een whiteboard natuurlijk, maar verschillende diktes. Na een lange werkdag vind hij het heerlijk om thuis te komen en langs dat bord te lopen, vol met zijn formules en moeilijke wiskundige oplossingen.

Met de tijd kreeg hij een vriendin en veranderde zijn bachelor pad langzaam aan in een wat gezelliger huisje. Het rook niet altijd meer naar zweet maar naar geurkaasen, er waren altijd gezellige lampjes aan en op de zachte plofbank waar ooit zo veel meiden op waren neergeploft, lagen nu zachte fleece dekens. De vriend had het er moeilijk mee dat het huis wat vrouwelijker werd gemaakt, want al zijn coole posters moesten weg, zijn harde lelijke handdoeken werden vervangen door zachte pastelkleuren en zijn sneakers stonden nu netjes in een rekje. Met de tijd kwam er een nieuwe bank, werd het huis opnieuw ingedeeld en werd er zelfs een klein babykamertje in gebouwd met een gipsen muur. Alles aan het huis veranderde, behalve één ding: het magneetboard. Hoewel de wiskundige formules wat waren vervaagd, stonden ze nog steeds fier op het bord in allerlei mooie felle kleuren. Alleen dit keer waren er hier en daar met een magneetje foto’s op het bord geplakt.

Jaren later toen ik hem toevallig tegen kwam in een supermarkt, vroeg hij me kennis te komen maken met zijn kleine dochtertje. Ze was inmiddels vier en droeg alleen maar prinsessenjurken, vertelde hij glimlachend. Ik was benieuwd naar zijn eens zo indrukwekkende mannengrot, en was verbaasd toen ik zag hoe gezellig en huiselijk het was geworden. Het magneetbord hing nog aan de muur, maar de formules waren wat vaag en hier en daar uitgeveegd. Overal stonden kinderkrabbels met stift doorheen en lieve boodschappen van zijn dochter en vrouw. Hij leek er niks om te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *