Ook in de winter in beweging blijven

Niets vind ik zo moeilijk als in de winterperiode actief in beweging blijven. Het is namelijk zo verleidelijk om gewoon mijn kont op de bank te parkeren. Voeg daar een dekentje aan toe, een kop thee en Netflix of een film en ik kan me urenlang vermaken. Bovendien heb ik door het ellendige weer ook regelmatig geen zin om mijn huis te verlaten. Hierdoor loop ik in de winter altijd het gevaar dat ik te weinig beweeg. Gelukkig heb ik door de jaren heen iets bijzonders ontdekt. Ik ben er namelijk achter gekomen dat je ook op andere manieren in beweging kan blijven in de winter. Een bezoekje aan de sportschool is hierdoor bijna niet meer nodig. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder! 

Een hele nieuwe omgeving

Mijn eerste manier? Lekker op vakantie gaan! Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar juist een korte vakantie kan ervoor zorgen dat je meer gaat bewegen. Je bevindt je namelijk in een onbekende omgeving. Er zijn allerlei bezienswaardigheden en restaurantjes die wachten totdat jij ze ontdekt! Wanneer je het niet te bont maakt met de hapjes en drankjes, dan kan een vakantie juist gezond zijn. Dit jaar ga ik bijvoorbeeld op stedentrip Reykjavik. Genoeg prachtige natuur ligt in mijn vooruitzicht. Combineer dat met de iconische thermische bronnen en je hebt een gezonde, actieve vakantie! Zo kan het dus ook.

Toch de fiets pakken

Wanneer je in een dorp of stad woont, dan zijn de winkels doorgaans dicht in de buurt. Ik hoef bijvoorbeeld maar 10 minuten te fietsen en ik ben in het dorpscentrum. In de winterperiode klinkt een boodschap doen op de fiets helemaal niet chill. Je moet de koud trotseren en voorkomen dat je uitglijdt. Bovendien kun je niet te veel meenemen: je bent immers op de fiets. Al deze nadelen zijn echter ook te beschouwen als voordelen. Ten eerste krijg je het sowieso warm als je de fiets pakt. Daarnaast is het niet mogelijk om veel te veel boodschappen mee te nemen. Hierdoor bespaar je jezelf weer als je later toch een snaaibui hebt. Door simpel de fiets te pakken, kun je dus gemakkelijk in beweging blijven deze winter.

Kun je er naartoe lopen?

Ten slotte een manier dat misschien niet voor iedereen geldt. Ik woon, zoals eerder vermeld in een dorp. Desondanks pak ik snel de auto als ik met vrienden of familie heb afgesproken. Fietsen vind ik namelijk niet altijd chill. Laatst ben ik er echter achter gekomen dat ik het prettiger vind om een eind te lopen. Bovendien bereid ik me dan gelijk voor op al die heerlijke wandelingen door de IJslandse natuur tijdens mijn stedentrip Reykjavik.