Optimaal herstellen na het hardlopen met deze tips

Loop je regelmatig hard, of wil je hier (weer) mee gaan beginnen? Dan is het niet alleen verstandig om goed op je hardlooptechniek te letten, maar ook om ervoor te zorgen dat je na het hardlopen optimaal herstelt. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk, optimaal herstellen na het hardlopen? In dit artikel vind je een aantal handige tips die je een eindje op weg kunnen helpen. 

Neem voldoende rust

Net als bij iedere andere sport, is het van belang dat je na het sporten je lichaam voldoende rust gunt. Om goed te kunnen herstellen heeft je lichaam na een training zo’n 48 uur rust nodig. Deze rust kan bestaan uit slaap, maar ook uit lekker ontspannen gedurende de dag. 

De juiste voeding

Voor optimaal herstel na het hardlopen is het belangrijk dat je de juiste voeding tot je neemt. Je spieren hebben veel eiwitten nodig om te herstellen. Zorg er dus voor dat je eiwitrijke voeding in huis haalt. Uiteraard is het ook ontzettend belangrijk om genoeg water te drinken, zodat alle voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden en afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Hierdoor voorkom je ook nog eens hoofdpijn en oververmoeidheid. 

Gebruik compressiekousen

Je spieren kunnen beter herstellen wanneer je gebruik maakt van compressiekousen, bijvoorbeeld die van Stox. Trek deze compressiesokken aan tijdens het hardlopen en je zult merken dat je benen meer steun krijgen dan bij normale sokken het geval is. Er bestaan ook steunkousen die je juist ná het hardlopen aandoet. Deze zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen en dat ze minder snel oververmoeid raken. Ideaal om tijdens en/of na je hardlooptraining te dragen, om zo optimaal te herstellen! 

Neem magnesium

Veel mensen hebben een magnesiumtekort. Dit mineraal is vooral belangrijk voor een goed spierherstel, maar gaat daarnaast ook oververmoeidheid tegen. Je kunt magnesium op allerlei manieren innemen, bijvoorbeeld door middel van een spray of gewoon in capsulevorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *