Hoe hebben jullie het geregeld qua bedrijfsafval?

Waar denk je aan als je een bedrijf begint? Welke dingen moet je regelen en waar moet je eigenlijk allemaal voor zorgen? Natuurlijk hangt dit af van het soort bedrijf wat je runt maar er zijn natuurlijk een paar dingen die overal van groot belang zijn. Denk hierbij aan een computer of andere handige benodigdheden zoals afvalcontainers of een rolcontainer. Hier denk je misschien wel helemaal niet aan maar ze zijn ontzettend belangrijk want waar laat je anders je afval? Maar waar regel je eigenlijk je bedrijfsafval?

Speciale bedrijven voor bedrijfsafval

Afval lijkt misschien de normaalste zaak van de wereld. Thuis produceren we het tenslotte ook. Je pakt bijvoorbeeld wat eten uit de koelkast, je haalt de verpakking ervan af en dit gooi je weg in de vuilnisbak. Als de vuilniszak in de vuilnisbak eenmaal vol is dan haal je de vuilniszak eruit en gooi je hem buiten in de afvalbak. Een keer per week of in keer in de twee weken kan je de afvalbak langs de kant van de weg zetten en worden ze geleegd door de vuilnismannen. Maar werkt dat precies hetzelfde als met bedrijfsafval? Nee, helaas niet! Voor bedrijfsafval moet je zelf iets regelen maar gelukkig bestaan hier speciale bedrijven voor. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is mkb afval. Bij dit bedrijf kun je een rolcontainer of meerdere rolcontainers huren en ze ook door hun laten legen.

Hoe gaan ze te werk?

Bij mbk afval regel je snel en eenvoudig een rolcontainer voor je bedrijfsafval. Je kunt er voor kiezen om één of meerdere rolcontainers te huren. Dat hangt uiteraard helemaal af van de hoeveelheid afval die jouw bedrijf produceert en hoe vaak je de containers wilt laten legen. Dit spreekt je allemaal met het bedrijf af. De wensen en behoeftes van de klant, de ondernemer in dit geval, staan echt centraal. Alles kan binnen beperkte kaders op jouw worden aangepast. Wil je een rolcontainer en deze elke week laten legen? Dat kan! Wil je twee rolcontainers en deze een keer in de twee weken laten legen? Ook dat kan. Wil je een grotere of kleinere rolcontainer? Zelf dat kan het bedrijf voor je regelen. Jij beslist en vandaag nog besteld is morgen al op de stoep. Van restafval tot papier en karton en zelfs voor glas kun je bij dit super bedrijf te terecht. Daarnaast ben je hiermee niet alleen een stapje dichtbij duurzamer ondernemen maar je bespaart ook nog eens op je bedrijfsafval. Wat wil een ondernemer nou nog meer?