Tips voor als je langere tijd naar het buitenland gaat

Het lijkt inmiddels de droom van bijna iedere jong volwassenen, reizen in het buitenland. Afgestudeerde kiezen voor een tussenjaar voordat ze gaan werken en net-werkende zeggen soms hun baan op omdat dit toch niet is wat ze ervan hadden gehoopt. En geef ze eens ongelijk! De tijd om te reizen is als je jong bent. Dan heb je nog geen verplichtingen, huishoudens en andere dingen waar je, je druk over wilt maken. Als je wilt reizen en iets van de wereld wilt zien doe dat doen voor je 30ste anders wordt de kans dat je het gaat doen steeds kleiner. En je kunt beter spijt hebben van iets dat je wel hebt gedaan dan van iets wat je niet hebt gedaan! Hier een aantal waardevolle tips voor het voorbereiden van je reis naar het buitenland.

Bedenk naar welke landen je wilt

Je kunt niet in een keer de hele wereld over, daarvoor is onze wereld helaas te groot. Daarom is het goed als je voor jezelf vaststelt naar welke landen je echt wilt. Misschien wil je wel naar Vietnam of China of juist naar Afrika of Canada. Deze landen liggen in totaal andere continenten. Kies een continent uit waar je met je rondreis begint. Vanaf hief kun je, je rondreis in dat continent beginnen. Heb je alles wel zo’n beetje gezien, dan ga je door naar het volgende continent enzovoort. Daarnaast kun je, je ook per continent goed inlezen over de cultuur, het weer, eventuele regels en wetten, reisadvies en al het andere wat handig is om te weten. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Kies wat je wilt doen met je mobiele abonnement

In Nederland heeft bijna iedereen wel een mobiel abonnement waarvoor we gemiddeld zo’n 30 tot 50 euro per maand betalen. Als je het krijgt is dat natuurlijk niets maar als je, je abonnement niet gebruikt in het buitenland en je hebt je geld hard nodig dan is 30 tot 50 euro per maand toch behoorlijk wat geld. Je kunt ervoor kiezen om je abonnement op te zeggen maar hierdoor raak je meestal wel je nummer kwijt. Ben je er gehecht aan je nummer en vind je het handig om deze gewoon te houden? Kijk dan eens voor een sim only abonnement. Een sim only abonnement is sowieso altijd al een stuk voordeliger omdat je niet voor een telefoon betaalt. Daarnaast kan je, je data op minimaal zetten of helemaal uit. Hierdoor betaal je per maand misschien nog maar gemiddeld 10 euro voor een abonnement. Veel voordeliger dan die 50 euro per maand toch en je houdt gewoon je eigen nummer. Daarnaast heb je tegenwoordig op steeds meer plekken gratis wifi waardoor je grotendeels gewoon bereikbaar bent. Benieuwd of zo’n sim only abonnement voordelig is voor jouw? Dit kun je checken door een sim only abonnement te vergelijken bij je huidige provider of bij een ander.

Zorg voor een verzekering

Zodat je naar het buitenland reist is een gewone verzekering niet meer voldoende om je helemaal te dekken. Hiervoor heb je minimaal een reisverzekering nodig. Met reisverzekering ben je namelijk ook in het buitenland optimaal verzekerd. Mocht er daar iets mis gaan zoals het verliezen van spullen of het nodig hebben van medische hulp? Dan hoef je niet zelf voor de kosten op te draaien. En geloof me, dit wil je ook niet! De kosten kunnen in het buitenland soms oplopen tot de meest krankzinnige bedragen. Niet iets waar je, je zorgen over wilt maken als je op reis bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *