Spotlight baan: verkeersregelaar

Verkeersregelaars zijn belangrijk. Zonder verkeersregelaars zou het verkeer in veel situaties uitlopen in een chaos! De werkzaamheden als verkeersregelaar zijn tevens heel uiteenlopend. We willen je in deze blog daarom graag meer vertellen over dit beroep.

De werkzaamheden van een verkeersregelaar

Je bent als verkeersregelaar in ieder geval iemand die graag buiten is. Dat zal je namelijk vrijwel altijd zijn. Je moet dus ook tegen het typische Nederlands weer kunnen waarbij een bui regelmatig te verwachten is. Maar hier krijg je dan gelukkig goede kleding en benodigdheden voor.

Je bewaart als regelaar het overzicht tussen de drukte van het verkeer. Je denkt hierbij misschien aan de typische situaties bij een oponthoud op de snelweg. Maar je kan bijvoorbeeld ook ingezet worden op een groot festival, voetbalwedstrijd, of een ander evenement. Dit maakt het een heel sociaal beroep waarbij je voortdurend met mensen in contact ben en eerste aanspreekpunt bent.

Er zijn verder binnen dit beroep een aantal leuke doorgroeimogelijkheden. Zo zou je coördinator kunnen worden voor grotere projecten of bijvoorbeeld teamleider.

Opgeleid tot verkeersregelaar

Om te werken als verkeersregelaar heb je een diploma nodig. Je volgt een opleiding tot verkeersregelaar, waarna je een landelijke aanstellingspas krijgt. Daarbij ben je dan VCA gecertificeerd. VCA betekent Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Wanneer je als medewerker een VCA diploma hebt behaald ben je op de hoogte van relevante regelgeving op veiligheidsgebied. Het is dan ook bedoeld om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

Binck, een uitzendbureau voor mensen die van aanpakken houden, hebben op dit moment een hele interessante vacature voor verkeersregelaar. Een voordeel van deze verkeersregelaar vacature bij Binck, is dat je intern in de Binck Academy een volledige opleiding kunt volgen tot verkeersregelaar. Je leert dan in een aantal bijeenkomsten alle kneepjes van het vak. Hoe stuur je correct het verkeer aan en hoe zit het met alle regelgeving? Hoe kun je veilig te werk gaan en hoe gebruik je een portofoon? Daarbij wordt er ook ruime aandacht besteed aan sociale vaardigheden. Het is immers een beroep waarbij je veelal sociaal bezig bent en goed met je collega’s samenwerkt. Nadat je het diploma hebt behaald kun je met de aanstellingspas direct beginnen.

Denk jij dat dit echt helemaal iets voor jou is en lijkt het je leuk om een opleiding tot verkeersregelaar te volgen? Kijk dan zeker eens naar de vacatures hiervoor op Binck. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *