Toegevoegde waarde van eiwitten

Vaak zie je van die zware chocoladerepen staan in de supermarkt. Op deze repen staan meestal in grote letters ’protein bar’ op. Je legt ze meestal wel weer terug, omdat je de toegevoegde waarde van eiwitten niet ziet. Wat als deze protein bar jou zou helpen om nog gespierder te worden of juist nog slanker te worden?

Wat zijn eiwitten? 

Eiwitten zitten eigenlijk overal in. In elke cel van je lichaam, in elke product die jij eet en elke product die jij gebruikt. Er zitten dus miljarden eiwitten in je lichaam. Deze zijn nodig om jouw lichaam te ontwikkelen. Eiwitten zijn dus medebepalend voor jou spier- en botontwikkeling. Waarom zou je dan nog eiwitten nodig hebben? Heel de dag door breekt je lichaam eiwitten af. Tijdens het sporten, zweten, plassen breken de eiwitten een voor een af. Door eiwitten te consumeren, bevorder jij de aanmaak van eiwitten in je lichaamscellen. Je kunt dus eiwitten kopen. Eiwitten kun je bij house of nutrition kopen in verschillende soorten.

Dierlijke en plantaardige eiwitten

Net zoals het verschil in eiwitproducten, zit er ook verschil in eiwitsoorten. Je kunt eiwitten in principe delen in twee; dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zijn afkomstig van dierlijke producten. Denk hierbij aan melk, ei van een kip en kaas. Deze bevatten boordevol eiwitten. Hiernaast zijn er natuurlijk ook plantaardige eiwitten. Denk hierbij aan noten, peulvruchten en graan. In elke product die wij eten zit eigenlijk eiwit in. Een stukje brood bevat granen en granen zijn de bronnen van plantaardige eiwitten. Een stukje chocolade bevat melk en melk is een bron van een dierlijke eiwit. Eiwitten krijg je hoe dan ook binnen. Ben jij allergisch voor noten?  Dan kun je je eiwitgehalte verhogen door bijvoorbeeld kaas of vlees te eten. Ben jij lactose intolerant? Ook dan heb je veel mogelijkheden om uit te kiezen. Ook kun je lactosevrije melk drinken. Toch liever geen melk? Dan kun je kiezen uit noten, granen of simpelweg een ei. 

Shakes, bars en zoetigheid

Veel sporters willen zoveel mogelijk eiwitten binnen krijgen, door zo min mogelijk te eten. Dit gaat natuurlijk niet altijd makkelijk. Daar heeft House of nutrition een oplossing voor. House of nutrition biedt verschillende soorten shakes, bars en zoetigheid aan. Deze bevatten super veel eiwitten. Je hebt zowel dierlijke als plantaardige shakes. Wil jij liever iets anders proberen? Dan kun je kiezen voor een proteïne bar. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten smaken. Denk hierbij aan de chocoladebar en de fruitbar. Ook kun je muffins of ijs krijgen. Na een lange dag, kun je eindelijk ook genieten van iets lekkers en gezonds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *