Verlicht elke ruimte met opbouwspots!

In elke woning komen veel donkere hoekjes voor. Bijvoorbeeld bij de trap of in de wasruimte. Het zijn vaak plekken die niet heel ruim zijn en daarom is het plaatsen van een hanglamp meestal geen goed idee. Toch is verlichting hier heel belangrijk. Wanneer u in de avond in de trapkast moet zijn of nog even snel een was wilt draaien. Goede verlichting maakt dat u kunt zien wat u doet. Het is verstandig om in dit soort ruimtes te werken met opbouwspots. Deze spots hoeven namelijk niet in de muur geplaatst te worden. Voor inbouwspots is een verlaagd plafond nodig, zodat er voldoende ruimte overblijft voor luchtcirculatie. Opbouwspots worden tegen het plafond geplaatst en kunnen direct aan het stroomnet worden aangesloten. U kunt deze spots dus ook gewoon met de lichtschakelaar bedienen en dat is wel zo handig wanneer u een ruimte binnengaat. Er zijn zeer veel verschillende soorten opbouwspots te koop en het is dan ook goed om eerst even te kijken voordat u een keuze maakt. Een klein spotje geeft al een grote hoeveelheid licht, dus het is vaak niet noodzakelijk om meerdere spots te plaatsen in een trapkast. Bij de wasruimte is het echter aan te raden om wel wat meer verlichting te plaatsen. Dit in verband met de vele handelingen die u hier moet doen. Een grote hoeveelheid licht is dan wel zo makkelijk. 

Kies de juiste draaihoek

De opbouwspots kunnen net als de inbouwspots gedraaid worden. Dit is heel handig wanneer u iets uit moet lichten. Denk bijvoorbeeld aan een kunstwerk op de muur of een bepaalde hoek in de kamer waar u de vitrinekast heeft neergezet. Het is mooi wanneer de waardevolle spullen net dat beetje meer aandacht krijgen. Kijk dus even hoe u de spotjes optimaal kunt gebruiken en zorg dat u snel alles in huis haalt voor de montage. Heeft u een mooi wit afgewerkt plafond? Dan kunt u kiezen voor de witte behuizing. Hierdoor ziet u vooral de lichtstraal, maar niet het spotje zelf. Wanneer u juist iets opvallends wilt hebben, is het aan te raden om de opbouwspots met de zwarte behuizing te kiezen. Hierdoor kunt u een mooi statement in de ruimte maken. 

Goede prijzen

U vraagt zich nu natuurlijk af hoe duur dit soort spots zijn! Ik kan u geruststellen dat spots helemaal niet duur hoeven te zijn. Ik zou aanraden om ze via het internet te kopen. Zo heeft u snel kwalitatieve spots in huis. Wist je trouwens dat spotjes door het hele huis kunnen worden geplaatst? Pas alleen op met de badkamer of andere natte ruimtes, daarvoor zijn spotjes in het algemeen niet zo geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *