Waarom is het goed om te sporten?

hardlopen

Het is belangrijk om dagelijks te bewegen. Elke dag een stuk lopen is hartstikke gezond voor mensen. Veel mensen komen niet helemaal aan hun dagelijkse beweging. Ze gaan met de auto naar kantoor, nemen de lift op kantoor, zitten in de kantine in de pauze en ploffen maar al te graag op de bank neer ‘s avonds. In deze blog lees je waarom het goed is om te sporten. 

Sporten op kunstgras

Er zijn diverse sporten waarbij er op kunstgras in Genemuiden gesport wordt. Voetbal, hockey, softbal, korfbal, tennis, golf en honkbal worden op kunstgras gespeeld.

Verhoging stofwisseling

Als je regelmatig sport, dan wordt je stofwisseling verhoogt. Als je sport dan verminder je vetweefsel en stimuleer je je spierweefsel. Een fit lichaam verbrand in staat van rust meer calorieën. Hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je stofwisseling werkt. Als je een hele snelle stofwisseling hebt, dan is het gemakkelijker om niet snel in vet aan te komen. 

Een soepel lichaam

Als je regelmatig sport dan zorg je ervoor dat je je spieren soepel houdt. Je spieren worden echt flexibel. Ook je gewrichten blijven soepel bewegen als je regelmatig sport. Sporten als hardlopen, zwemmen of yoga kunnen helpen tegen stijfheid. 

Betere slaap

Als je goed sport en hard werkt dan heb je een goede reden om moe en voldaan te zijn aan het einde van de dag. Als je zowel fysiek als mentaal moe bent dan slaap je vaak het best. Als je een kantoorbaan hebt en je hebt niet veel bewogen, dan kan het moeilijk zijn om in slaap te komen. Zorg er daarom voor dat je ‘s avonds goed sport om snel slaap te vatten. 

Vermindert stress

Als je sport dan verminder je stress. Na een flinke sportsessie voel je je ongetwijfeld voldaan en is de stress van de werkdag flink verminderd. Als je een halfuur aan het sporten bent, dan komt er een geluksstofje vrij zodat je je gelukkiger gaat voelen. 

Je voelt je beter en sterker

Als je gaat sporten dan word je een betere versie van jezelf. Als je gaat sporten dan zorg je ervoor dat je sterker wordt, een grotere longcapaciteit hebt en je conditie beter wordt. Daarnaast krijg je energie van sporten! Je staat zelfverzekerder in het leven.