Wat is fysiotherapie?

De meeste sporters herkennen het wel: regelmatig pijntjes na of tijdens het sporten. Het kan zo zijn dat een aantal spieren, botten en/of zenuwen af en toe een beetje pijn doen, echter gaan de meeste van deze pijntjes gelukkig weer snel weg. Als de pijntjes niet weg gaan, is het belangrijk om er iets aan te doen voordat ze zo erg worden dat je voor een lange tijd niet meer kan gaan sporten. Met een lichaam dat niet fit is, is de kans op blessures dan ook een stuk groter als met een fit lichaam. Bij een aantal pijntjes kan je bezoek nemen aan de fysio voor hulp.

Wat is fysiotherapie?

Kort gezegd is fysiotherapie een behandelmethode voor klachten aan je lichaam. Door fysiotherapie krijg je oefeningen die je helpen om pijntjes te verminderen en je botten en gewrichten te versterken. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het lichaam van sporters. Ze weten welke oefeningen goed zijn om je lichaam sterker te maken. Ook hebben ze ondersteunende hulpmiddelen zoals tape en elastiek die ze op de juiste plekken aanbrengen om je steun te geven tijdens het sporten.

Wel of niet de fysio bezoeken?

Natuurlijk hoef je niet direct naar de fysio te gaan met kleine pijntjes. Veel pijntjes gaan namelijk snel weg als je een tijdje rust pakt. Bij twijfel of het erger kan worden is het wel handig om de fysio te bezoeken. Blij klachten aan spieren en gewrichten kan je dan het beste direct naar de fysio gaan. Wanneer het ernstig blijkt te zijn kan de fysiotherapeut je altijd nog doorsturen naar de huisarts, maar gelukkig is dit bijna nooit het geval.

Zoek je nog een fysio in Haarlem? Dan kan je goed terecht bij FysioForza, ze kunnen je helpen met al je klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *