Welke framemaat damesfiets?

Wanneer het op fietsen aankomt, vooral voor langere perioden of zelfs beroepsmatig, is het kiezen van de juiste fiets framemaat van levensbelang. Er is geen universeel geaccepteerd systeem om te weten welke framemaat perfect is voor wie, en niet alle fiets fabrikanten bevelen dezelfde maten aan.

Fietsframe bepaald door verschillende factoren

Bij zowel dames– als herenfietsen wordt het frame dat perfect bij de fietser past bepaald door verschillende factoren. Een van de belangrijkste aspecten bij het bepalen van de juiste fiets framemaat is de lengte van de fietser. Verschillende fietsfabrikanten en fietsenzaken hebben vaak verschillende tabellen voor welke fiets framemaat het beste bij de fietser past, dus het zou een slimme keuze zijn om de fiets eerst uit te proberen om te zien hoe het past bij het lichaam en de grootte van de fietser. Het uitproberen moet ook gedaan worden omdat rijders zich vaak tussen twee maten in bevinden, dus het nemen van de fiets voor een proefrit zal helpen bepalen welke fiets de beste keuze zou zijn. Als de fietser hier niet veel ervaring mee heeft, is het een goed idee om hulp te vragen bij de dichtstbijzijnde fietsenwinkel. Alle fietsenwinkels hebben hun eigen grafieken en manieren om de maat te bepalen die nodig is.

Als het gaat om het kopen van een fiets van een online winkel, zullen ze waarschijnlijk vragen naar de maten van de rijder, zoals: lengte, armlengte, beenlengte, handgrootte, enz. om de perfecte maat fiets te vinden. Aangezien, zoals hierboven vermeld, er geen concrete maat bestaat voor elke lengte als het gaat om transportfietsen of damesfietsen, zal de onderstaande tabel een ruwe schatting geven om vrouwen te helpen bij het bepalen van hun perfecte fiets framemaat:

Hoogte van de fietserFramemaat fiets
147cm – 155cm44cm – 46cm
155cm – 160cm47cm – 49cm
160cm – 165cm50cm – 52cm
165cm – 172cm53cm – 55cm
172cm – 180cm55cm – 57cm

Lengte van de fietser

De lengte van de fietser is niet de enige factor die in overweging wordt genomen bij de keuze van het fietsframe. Elke persoon heeft een ander lichaamstype, en al deze dingen worden in overweging genomen, Bijvoorbeeld, kan een vrouw kortere benen, of kortere armen hebben, dus het bepalen van de fiets framemaat uitsluitend gebaseerd op de lengte zou niet een zeer slimme keuze zijn. Damesfietsen worden vaak gemaakt in overeenstemming met de algemene vrouwelijke lichaamsgrootte. Uiteindelijk moeten we echter erkennen dat niet alle vrouwen het gevoel hebben dat de damesfietsen de juiste maat voor hen zijn. Voor sommige vrouwen zijn de unisex framematen het meest geschikt en aanvaardbaar.

Fietsenzaak in uw gemeente

De beste optie is om naar de dichtstbijzijnde fietsenwinkel in uw gemeente te gaan en de nodige hulp te krijgen van fietsexperts. De fietsenzaak is de perfecte plek om gemakkelijk precies te vinden wat u zoekt. Ze bieden een breed scala aan fietsen, evenals vriendelijke en gastvrije fietsexperts om u te helpen de perfecte fiets te vinden en uw fietsavonturen te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *