Welke sporten kun je altijd en overal beoefenen?

thuis sporten

Nu het coronavirus heerst, is het belangrijk om creatief te zijn wat betreft sporten. Veel mensen zijn op zoek naar alternatieven om nog steeds te kunnen sporten. Als je woont aan het water, dan kun je lekker zeilen zonder dat iemand er last van heeft. Als je in stad woont, dan is het zaak om creatief te worden.

Bodyweight workouts

Er zijn talloze workouts te vinden op youtube met betrekking tot bodyweight oefeningen. Je kunt denken aan de volgende oefeningen: push ups, pull ups, diamond push ups, dips, chin ups, air squats, air deadlifts, lying back extensions en sit ups. Er zijn talloze oefeningen die je kunt doen zonder gewichten of een sportschool.

Dumbbell workouts

Met een set dumbells zorg je voor variatie in je workouts. Met dumbells kun je alle spiergroepen trainen. Je kunt denken aan de volgende oefeningen: lying chest press, rows, bicep curls, overhead tricep extensions, squats en deadlifts. Een set met dumbbells kun je op verschillende plekken kopen. Zo kun je bij de action als voor 10 a 20 euro slagen. Ook op internet zijn de mogelijkheden eindeloos.

Hometrainer

Als je graag je conditie op peil wilt houden, dan is een hometrainer een uitkomst. Door middel van cardio zorg je ervoor dat je fit blijft. Je verbrand vet en zet je beenspieren aan het werk. Met een hometrainer kun je ervoor zorgen dat je benen sterker worden. Je kunt de zwaarte van trappen instellen en zodoende je benen goed belasten.

Stuk hardlopen

Als je in een rustige wijk woont, is het ook mogelijk om een stuk te gaan hardlopen. Hardlopen is goed voor je gewrichten, spieren en je hersenen. Het geeft je daarnaast een goed gevoel als je klaar bent met lopen. Tijdens het lopen kunnen hardlopers het zogenaamde ‘runners high’ ervaren.

Loopband

Als het slecht weer is of het is niet mogelijk om naar buiten te gaan, dan is het ook een mogelijkheid om een loopband aan te schaffen. Je kunt dan toch je conditie op peil houden.